Транспорт на товари и карго до и от Филипините

Република Филипини или както я наричаме Филипините  се намира в Югоизточна Азия, на 1 210 km от брега на континентална Азия. Името й дава испанския пътешественик Руй Лопез, който кръщава островите Самар и Лейте „Филипинските острови“ (Las Islas Filipinas) на името на испанския крал Филип II през 1543 г.

Филипините се състоят от 7 107 острова, от които само около 10% са населени. Населението на страната е близо 90 милиона души. Столицата на Филипините е Манила с население над 11 млн души, което го прави един от 20-те най-големи метрополиса в света.

Икономиката на Филипините е все още предимно селскостопанска, въпреки че леката промишленост бележи ръст. Филипините са 118-ти от 178 държави по БВП. Някога най-богатата в Азия след Япония, филипинската икономика се свива в началото на 1980-те като резултат от намалено търсене на филипинската продукция. Опитите да се подобри икономиката са затруднявани от големите дългове (вътрешният дълг е 77% от БВП) – какво да кажем за някой европейски страни тогава.

Главните търговски партньори на Филипините са САЩ и Япония.

Часовата зона е с +5 часа разлика с България и нямат лятно часово време.

Спедиторска фирма Кей Джи Карго ЕООД предлага различни видове услуги свързани с превоза на товари от и за Филипините:

По износ:

Въздушен транспорт от летище София както и в конкретни случаи и от други летища на Европейския съюз, с цел предлагането на икономически изгоден превоз при приемливо транзитно време.

За запитвания и повече информация за авио карго транспорт по износ моля свържете се фирма за логистика и спедиция Кей Джи Карго ЕООД.

Групажен морски транспорт:
Предлагаме сервиз както през пристанище Варна така и през пристанище Антверпен. По принцип за Филипините сервиза през пристанище Варна е по-евтин и сравнително по-бърз.
През пристанище Варна – Запад товарите се консолидират и натоварват на контейнер до пристанище Сингапур, откъдето се изпращат по редовни групажни линии до групажен склад в Манила или Себу. Контейнерът от Варна Запад отплава веднъж на 2 седмици като транзитното време до Манила е около 40-41 дни (включва и времето за претоварване и изчакване в Сингапур), а до Себу е 41-42 дни.

За сервиза през пристанище Антверпен товарите се консолидират в групажен склад в София, откъдето всяка седмица в петък, замнават с групажен камион за пристанище Антверпен, където се обработват и отплават за Манила и Себу.

Транзитното време от тръгване на камиона от София до пристигане на товарът ви в Манила е около 45-47 дни, а до Себу около 51-52 дни

Износ с цели контейнери:

предлагаме обслужване с няколко превозвача в зависимост от изискванията ви за цена на транспорта и транзитно време за превоз.

Ако имате запитвания за въздушен транспорт износ, морски групажен превоз – LCL или превоз с цели контейнери – FCL моля свържете със спедиторска фирма Кей Джи Карго ЕООД

По внос:

за авио карго предлагаме сервиз през Манила до София както и до големите летище на ЕС, където можем да обмитим вашите стоки и да ви доставим стоката на адрес вече обмитена.

За цени и повече информация за въздушен карго транспорт по внос от Филипините моля свържете се с нас.

Морски групажен сервиз – от Манила и от Себу до Варна през Хонг Конг както и от Манила и Себу до Варна през Сингапур. Транзитно време през Хонг Конг е около 41 дни, а от Себу около 42 дни.

Морски транспорт с цели контейнери – работим с различни линии през Варна, Бургас и Солун.

Ако имате запитвания за въздушен транспорт внос от Филипините, морски групажен превоз – LCL от Манила и Себу или превоз с цели контейнери – FCL моля свържете със спедиторска фирма Кей Джи Карго ЕООД

Георги Стоилов

19.04.2013

Новини