Китайската Нова година на Огнената Маймуна

Наближава Китайския Пролетен Фестивал. В Китай и много други страни в Азия ще празнуват от 4 до 14 февруари като някои компании даже вече са затворили и са преустановили работа. Това е най-дългият обществен празник в Китай и има сериозно отражение върху икономиката, откакто Китай се превърна в най-големия производител в света. Ако сте направили поръчка на китайска фирма, ще трябва да изчакате около две седмици, докато тя бъде изпълнена и експедирана.

Тази година в Китай ще посрещнат 4713 година, следвайки лунния календар, което е и основната причина всяка година Пролетния Фестивал да се празнува по различно време. Обикновено празненствата започват в най-тъмната нощ и следват стриктен указател за всекидневните дейности, които ще ти донесат добър късмет през новата година, като поставяне на украси в червено, раздаване на червени пликове с пари, и т.н. Разбира се, има и забранени дейности – които биха ви донесли лош късмет, като миенето на косата през първите три дни от фестивала.

Пикът на празника е краят на лунарния месец и началото на новия, който бележи и началото на новата година – време, в което цялото семейство се събира за Голямата Семейна Вечеря, наричана още Събирането. Хората пътуват от далечни краища на страната, за да бъдат със семействата си тази вечер. Разбира се, някои от по-заможните китайци използват дългите почивни дни, за да направят дълго пътуване в чужбина.

Тази година според Китайския хороскоп, ще бъде Годината на Огнената Маймуна е подходяща и за започване на нови начинания. Дори да има препятствия, те бързо ще бъдат преодолени. Подходящо е и започване на бизнес, но трябва да избирате внимателно своя партньор. Комбинацията между елемента огън и знака на Маймуната води до много промени във всички сфери на живота, така че накратко – очаквайте неочакваното.

За да се радвате на успех в годината на Огнената маймуна, трябва да се отпуснете и да плавате по течението без паника.

Нека Късметът бъде с вас !!

Ако имате нужда от съдействие в областта на транспорта и логистика, моля свържете се с Кей Джи Карго ЕООД.

Георги Стоилов

01.02.2016

Новини