Превоз на товари от САЩ до България

Въпреки, че вносът от Китай и Индия в момента са хит на пазара на транспортните и логистични услуги много фирми имат поръчки и доставки на пратки от САЩ.

Използвайки сътрудничеството си с водещи фирми предлагаме различни решения за доставка от САЩ в зависимост от изисквания на клиентите за вид транспорт, транзитно време и вид на стоката.

Предлагаме както доставка по въздуха така и групажен превоз по море както и превоз на цели контейнери.

За да бъдат офертите точни моля изпращайте, колкото се може повече информация за товарите си:

име на изпращача:
Необходимо е, за да се установи статуса му на KNOWN/UNKNOWN shipper – условие за подбор на авиолинията с която ще се извърши доставката, което силно влияе на цената за транспорт особено за карго пратки транспортирани с авио транспорт.

адрес на вземане:
важен елемент влияещ върху разходите за вземане на пратката

условия на доставка съгласно ИНКОТЕРМС:
в мнозиството си доставките от САЩ са EXW, когато са за сметка на получателя, но често се появяват и FOB доставки. Уточняване на условията за доставка може да спести няколкостотин долара, тъй като разликата между EXW и FOB е разликата между това кой ще плати вътрешния транспорт в САЩ както и терминалната и митническата обработка при износ.

размери и тегло:
изключително важен елемент в ценообразуването тъй като и при авио каргото и при морските групажи отношението обем / бруто тегло определя таксуемите единици на товара, а оттук и цената на цялостния транспорт. Размерите на товара са много важни особено за въздушния транспорт, тъй като там ограниченията по отношение на капацитета на различните видове самолети както и техните вътрешни габарити на вратите и товарните помещения влияят върху избора на превозвач.

Вид на стоката:
Обикновено идеята е да се определи дали товарът е нормален – т.е. неопасен или опасен и дали е лични вещи или не. Повече американски спедитори отказват да обработват лични вещи поради факта, че от гледна точка на сигурността обработката им се утежнява. Опасните товари пък водят до по-високи навла както и по-високи такси за обработка.

Адрес за доставка в България:
Авиокаргото и морските групажи се доставят до складове на летище София, така че е достатъчно само да уточните докъде искате да ви доставим стоката. Само до склад или до врата. Също така моля уточнете кой ще прави митническата обработка в България – дали ще искате ние да я органзираме от ваше име или вие сами ще си минавате митница

Ако имате въпроси и запитвания моля не се притеснявайте да се свържете с нас.

Използвайте формата за запитвания за цена за въздушен карго превоз от САЩ.

Използвайте формата за запитване за цена за морски групажен превоз от САЩ както и за цели контейнери.

Георги Стоилов

25.01.2013

Новини